VEELGESTELDE VRAGEN

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Newswise.
Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Wat is Newswise?

Newswise is leren aan de hand van de actualiteit. Newswise biedt elke twee weken lessen begrijpend lezen voor het vak Engels aan de hand van informatieve teksten en opdrachten, op drie niveaus (A1, A2 en B1). Hier staat steeds één van de vijf evidencebased leesstrategieën centraal. Wanneer u een licentie afneemt, kunt u de tweewekelijkse teksten en opdrachten downloaden, printen en uitdelen aan uw leerlingen. 

Voor wie is Newswise bedoeld?

Newswise is bedoeld voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs. De leerlingen beschikken minimaal over een elementaire woordenschat Engels.

Hoe kan ik toegang krijgen tot de lessen van Newswise?

U kunt toegang krijgen tot Newswise door u aan te melden voor een licentie of proeflicentie. U krijgt na het invullen van het aanmeldformulier uw inloggegevens direct per e-mail opgestuurd.

Welke Newswise licenties zijn er?

Er zijn twee verschillende licenties.

De normale licentie: hiermee heeft u een jaar lang toegang tot de tweewekelijkse informatieve teksten en opdrachten. U downloadt deze van de site.

De proeflicentie: hiermee heeft u twee  maanden lang toegang tot Newswise. Deze proefperiode verloopt automatisch: u zit dus nooit onbedoeld vast aan een licentie.